ALPHA SERVICE

TAKTVÄTT

TAKTVÄTT & MOSSBEHANDLING

   Att underhålla husets tak och fasad är oerhört viktigt i förhållande till vårt svenska klimat. Med tiden börjar smuts och alger tränga sig längre ner i materialen. Därför behöver dessa föroreningar tas bort
i ett tidigt skede med en rengöring av taket för att undvika växande mossa och kostsamma reparationer. I värsta fall kan man behöva byta tak, vilket hade kunnat undvikas många år framåt
med regelbundet underhåll av taket.

   För bästa möjliga livslängd för ditt tak använder vi oss på Alpha Service av en rengöringsprocess med mjuk tvätt och miljövänliga lösningsmedel för att rengöra både tak, sidospår och rännor.

 Anti-algbehandling
   Takpannor tar skada av alger och mossa och därför behövs rätt vård för att undvika konsekvenserna av att pannorna går sönder.

   Vår rengöringsprocess ser till att ta bort mögel och alger från ytan samtidigt som det skyddar ditt tak och sidospår från att framtida sporer sätter sig. Den mjuka tvätten är oerhört säker för alla taktyper samtidigt som den tar hänsyn till miljön. Resultatet blir att du får ett rent tak med en förlängd livslängd.

   Vi använder en miljövänlig anti-algbehandling som omgående eliminerar alger och mossa. Det har även en förebyggande effekt då näringsämnen på ytan neutraliseras vilket även förlänger resultatet
av behandlingen.

Så här tar vi hand om ditt tak vid taktvätt och takmålning

   Varje taktvätt och takmålning inleds med en takbesiktning.
 
  ⇒Inför själva arbetet täcker vi fasaden med presenning för att inte smutsa ner och för att skydda mot takfärg.
 
  ⇒Även säkerheten är viktig och därför monterar våra arbetare säkerhetskrokar på taket som givetvis tas bort igen när vi är klara.

  ⇒Beroende på takets skick och behov vid takbesiktningen används antingen högtryckstvätt eller ångtvätt för rengöring av taket. Takpannorna rengörs mjukt och skonsamt med varmt vatten upp till 90 grader och ett tryck på 290 till 500 bar.
 
  ⇒Om trasiga takpannor har upptäckts vid besiktning byts upp till 6 stycken ut kostnadsfritt om du har extra/nya takpannor.
 
  ⇒Efter tvätt och eventuellt byte av trasiga takpannor behandlas taket med miljövänlig Grön-Fri behandling. Denna behandling ser till att pannorna rengörs tillräckligt djupt i porerna och tar bort smuts och alger. Allt för att få taket ordentligt rent inför målning.

  ⇒Takmålningen genomförs med två lager färg och hjälper till att förebygga fukt, alger och påväxt.
 
  ⇒När takmålningen är klar städar vi upp efter oss, rensar hängrännorna och forslar bort soporna efter arbetet.
 
   Behöver du hjälp med taktvätt och takmålning? Boka in din takbesiktning redan idag!
 
   Vi ger garanti på vårt arbete i upp till 10 år och vi erbjuder en efterkontroll om 2-4 år.