fbpx

ALPHA SERVICE

TAKRENOVERING

Skyddar huset mot svårare skador

IMG 3469

Låt proffsen sköta takrenoveringen

Det händer att vårt team vid besiktning upptäcker läckage eller brister i takets strukturella integritet. Då är det viktigt att så snart som möjligt boka in en takrenovering för att rädda taket och skydda mot svårare problem. Vi kan lämna rekommendationer på vilka insatser som behöver göras och se till att taket är helt och skyddat innan annan takvård.

Hur kan man märka att taket behöver renoveras?

Du kan själv upptäcka att taket är trasigt och behöver renoveras. Om du märker att det till exempel kommer in fukt eller till och med vatten på vinden är det ett tecken på att taket inte håller. Mörkare fläckar på träbjälkar och golv på vinden tyder också på att det har kommit in fukt. 

Även små läckage och fuktskador kan leda till mögelskador och snabbt bli ett stort problem för hela huset, så det är viktigt att du får akut hjälp från en pålitlig aktör.

Osäker på om taket läcker? Kontakta oss så hjälper vi dig. 

image 6483441 1

Vad ingår i takrenovering?

Som experter inom takvård kan vi hjälpa dig med alla sorters takrenovering och annan vård. Vi fixar läckage och ser till att taket håller tätt innan vi påbörjar andra tjänster såsom taktvätt och takmålning. 

Första steget är alltid att vi kommer ut och gör en ordentlig besiktning. På så sätt kan vi bedöma skadornas omfattning och avgöra hur vi bäst åtgärdar problemet åt dig. Eftersom vi förstår att detaljerna är minst lika viktiga för ett hållbart tak och lång livslängd på ditt hus kan vi också renovera eller byta ut: 

  • Hängrännor
  • Stuprör
  • Vindskivor

Här kan du läsa mer om våra tjänster om du behöver ett totalt takbyte eller ny takläggning

takbyte , takläggning
Boka takrenovering Kalmar till billigt pris - Få offert

Saknar du också nocktätning?

Nocktätning är den isolering under takpannorna som ligger under nocken, precis på toppen av huset där takets sidor möts. Här är taket som allra mest utsatt för väder och vind – och i synnerhet för regn och snö. Nocken behöver både hålla tätt och samtidigt vara ventilerad för att maximera livslängden på underbeläggning och takpapp. Många hus har ingen isolering alls i nocken och vi möter många kunder som inte har någon aning att det fattas. Kanske ditt hus också saknar isolering och ordentlig tätning i nocken utan att du vet om det!

Nocktätning är inte en komplicerad eller särskilt dyr åtgärd men det är en mycket viktig investering. Genom ordentlig isolering i nocken skyddar du takets underbeläggning i förlängningen hela huset mot fuktskador och läckage. Vi lägger gärna till nocktätning som tjänst när vi kommer till dig för annan takvård – det tjänar du på i längden!

Obs! Tidigare användes plast för nocktätning,  men detta material kan lätt förstöras av temperaturskillnader och värme. Vi använder därför alltid aluminiumband för vår nocktätning.

Behöver du takrenovering? Kontakta oss för gratis offert 

Frågor om ROT-avdrag?

rotavdraget

ROT-avdraget innebär att du som privatperson kan få avdrag genom Skatteverket när du anlitar företag för reparation, underhåll, ombyggnad och tillbyggnad. Vi hanterar allt pappersarbete och beloppet är redan avdraget från din faktura. Tänk på att du måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda ROT- och RUT-avdrag. 

Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida